Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний блок»: допити Вілкула і Королевської є спробою відволікти увагу від «проблем країни»


Партія «Опозиційний блок» вважає виклик на допит депутатів Верховної Ради Олександра Вілкула, Наталі Королевської і Вадима Новинського спробою влади відволікти увагу суспільства від «справжніх проблем країни».

«Сьогоднішні події в парламенті є прямим переслідуванням опозиції, вони порушують презумпцію невинуватості та основоположні принципи демократії. Сьогодні влада почала нову PR-акцію, спрямовану на те, щоб люди забули про високі тарифи, інфляцію, корупцію та провали влади на виборах», – йдеться у заяві партії.

Крім того, у заяві наголошується, що депутати від опозиції не ховалися і не ховаються від правоохоронців.

«Всі, хто входить в «Опозиційний блок» ніколи не порушували закон і займають державну патріотичну позицію, спрямовану на відродження єдиної і економічно сильної України», – наголошують у партії.

Партія «Опозиційний блок» закликала владу припинити переслідування опозиції й українських громадян за політичні погляди, а також закликала світове демократичне співтовариство звернути увагу на «нові факти згортання демократії в Україні».

Генеральний прокурор Віктор Шокін підтвердив намір слідства викликати на допит депутатів від фракції «Опозиційний блок» Олександра Вілкула, Наталію Королевську і Вадима Новинського. За його словами, допити мають відбутися 5 листопада. При цьому він не уточнив, у рамках якого провадження будуть проводитися ці слідчі дії.

Раніше сьогодні слідчий на засіданні погоджувальної ради заявив про намір вручити повістку народному депутату від «Опозиційного блоку» Вадиму Новинському. Проте спікер Верховної Ради Володимир Гройсман сказав, що такої людини на засіданні немає, і попросив слідчого покинути засідання погоджувальної ради і почекати в іншому приміщенні.

Як потім повідомили в МВС, Новинський вже зв’язався з правоохоронцями і вже дав згоду на свою участь у слідчих діях, йогодопитають щодо конфлікту навколо мережі «Амстор».

XS
SM
MD
LG