Доступність посилання

ТОП новини

У Ватикані арештували двох членів комісії з реформ


Папа Франциск
Папа Франциск

Двох членів комісії Ватикану, створеної для вивчення можливостей реформ у римо-католицькій церкві, затримали за підозрою у витоку конфіденційних папських документів.

У заяві Ватикану, опублікованій у понеділок, 2 листопада, мовиться, що колишнього іспанського монсеньйора Лусіо Ангела Вальєхо Бальду й італійську мирянку Франческу Чаук, заарештували минулими вихідними. Сьогодні Чаук звільнили з-під варти після того, як вона погодилася співпрацювати зі слідством.

Бальда і Чаук наразі не коментували ситуації.

Це стало одним з найбільших скандалів, які завдали удару по репутації папи римського Франциска.

54-річний Вальєхо Бальда є найбільш високопоставленим представником Ватикану, якого коли-небудь арештовували. Призначення ж 30-річної Чаук у 2013 році викликало подив у Ватикані через її відверте фото, яке з’явилося у Facebook.

Бальда і Чаук були членами комісії, створеної після обрання папи Франциска, щоб консультувати його з питань економічних і бюрократичних реформ у курії.

Арешти відбулися за кілька днів до того, як двоє італійських авторів мали випустити книги, де видавці обіцяють розкрити нові докази скандалів у Ватикані і змови з боку «старої гвардії» престолу, яка підриває зусилля папи Франциска з реформування римо-католицької церкви.

XS
SM
MD
LG