Доступність посилання

ТОП новини

Доказів теракту проти А321 на Синаї немає – розвідка США


Джеймс Клеппер
Джеймс Клеппер

У США не мають підтвердження версії про можливий теракт проти російського пасажирського літака, який упав на Синайському півострові. Про це у понеділок, 2 листопада, заявив директор американської національної розвідки Джеймс Клеппер.

За його словами, наразі немає ніяких прямих свідчень терористичного сліду у трагедії. Малоймовірно, що угруповання «Ісламська держава» має можливість здійснити подібну атаку, зазначив Джеймс Клеппер. Але, він наголосив, що не став би виключати цю версію.

Раніше з’явилися повідомлення, що бойовики єгипетського підрозділу угрупування «Ісламська держава» взяли на себе відповідальність за загибель аеробуса А-321 компанії «Когалимавіа», який розбився на шляху з Шарм-аш-Шейха до Петербурга.

У понеділок голова «Росавіації» Олександр Нерадько заявив, що версія про зовнішній вплив на аеробус «не базується на жодних реальних фактах» і що робити висновки про причини катастрофи літака передчасно.

До цього у той же день у компанії «Когалимавіа» заявили, що «єдиною зрозумілою причиною» трагедії могло стати «зовнішній механічний вплив» на нього.

Розшифровка бортових самописців А-321 проходить у Єгипті, який очолює розслідування. До нього залучені також експерти з Росії, концерну Airbus та Ірландії, де цей лайнер був зареєстрований.

Літак авіакомпанії «Когалимавіа», що виконував рейс з Шарм-ель-Шейха в Петербург, зазнав аварії 31 жовтня. Загинули всі 224 людини, що були на борту, серед них четверо громадян України.

XS
SM
MD
LG