Доступність посилання

ТОП новини

Stratfor: найбільш вірогідна причина аварії російського літака у Єгипті – вибух на борту


Бортовий самописець літака Airbus A321
Бортовий самописець літака Airbus A321

Експерти американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor не виключають, що найбільш вірогідною причиною катастрофи російського літака A321 у Єгипті став підрив на борту вибухового пристрою. Про це йдеться у доповіді агенства на його сайті.

«Враховуючи малоймовірність альтернативних сценаріїв, здається, що найбільш вірогідним поясненням падіння літака є наявність вибухового пристрою на борту», – йдеться в доповіді.

Експерти припускають, що вибуховий пристрій міг бути у когось з пасажирів чи у багажному відділенні.

У Stratfor однак заявили, що не можуть повністю виключити ймовірність несправності літака.

Водночас директор американської національної розвідки Джеймс Клеппер напередодні заявив, що США не мають підтвердження версії про можливий теракт проти російського пасажирського літака, який упав на Синайському півострові.

Раніше з’явилися повідомлення, що бойовики єгипетського підрозділу угрупування «Ісламська держава» взяли на себе відповідальність за аварію літака.

У понеділок голова «Росавіації» Олександр Нерадько заявив, що версія про зовнішній вплив на аеробус «не базується на жодних реальних фактах» і що робити висновки про причини катастрофи літака передчасно. У компанії «Когалимавіа» заявили, що «єдиною зрозумілою причиною» трагедії могло стати «зовнішній механічний вплив» на нього.

У Єгипті нині триває розшифровка бортових самописців.

Літак авіакомпанії «Когалимавіа», що виконував рейс з Шарм-ель-Шейха в Петербург, зазнав аварії 31 жовтня. Загинули всі 224 людини, що були на борту, серед них четверо громадян України.

XS
SM
MD
LG