Доступність посилання

ТОП новини

Російські військові літаки посилили кампанію проти бойовиків «Ісламської держави» біля Пальміри


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Російські військові літаки посилили кампанію бойовиків «Ісламської держави» біля стародавнього міста Пальміра, передає Associated Press.

Російська сторона заявляє, що об’єктами її цілей були розташовані в районах поблизу укріплення бойовиків та бункер з боєприпасами. Всього, за даними Міноборони Росії, за останні два дні здійснено ураження 237 об’єктів. Водночас базована у Великобританії незалежна організація «Сирійська обсерваторія з прав людини» заявляє, що російська авіація заявляє, що в результаті повітряних атак були зруйновані цивільні та історичні пам'ятки.

Керівник Сирійського бюро спостережень за правами людини Рамі Абдель Рахман та інші активісти заявили про нанесений російською авіацією удар по центру Пальміри. Російська сторона це заперечує.

Водночас експерти обсерваторії виявили щонайменше 10 убитих і поранених внаслідок російських ударів у провінції Хомс.

Наприкінці жовтня міжнародна правозахисна організація Human Rights Watchзвинуватила Росію в порушенні правил ведення війни в Сирії і загибелі мирних жителів. Правозахисники закликали Москву провести розслідування. Кремль наполягає, що під їхнім прицілом у Сирії перебувають винятково об’єкти бойовиків.

У жовтні вже повідомлялось, що російські військові літаки завдали повітряних ударів по позиціях угрупування «Ісламська держава» у сирійському місті Пальміра.

Бойовики угруповання «Ісламська держава» захопили Пальміру 20 травня цього року. У місті розташовані найдавніші пам’ятники, внесені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. На початку жовтня ісламісти підірвали античну Тріумфальну арку у Пальмірі. Раніше були знищені два храми та поховальні вежі.

XS
SM
MD
LG