Доступність посилання

ТОП новини

Королевська і Новинський заперечують вручення повісток. Вілкула у Раді ще немає


Наталія Королевська
Наталія Королевська

Народні депутати «Опозиційного блоку» Вадим Новинський і Наталія Королевська прийшли у Верховну Раду і розповіли, що не мають повісток на допит, а слідчі розглядають їх як свідків.

«Повістки немає, я нікуди не тікав і тікати не збираюся. Я законослухняний громадянин і відповім не всі запитання, як робив це на протязі останніх півтора роки. Просто влада хоче відволікти увагу людей від однієї вистави на іншу. Якби вони хотіли щось зробити, то мали б зробити це правильно. А так влаштували просто спектакль, просто цирк», – сказав Новинський.

Зі свого боку, Наталя Королевська заявила, що сама готова вийти на зв’язок зі слідчим. «Вчора з ним (слідчим – ред.) зідзвонилась і домовилися зустрітися цього тижня. Я готова відповісти на всі запитання, які у них будуть», – сказала Королевська.

Разом з тим, Олександра Вілкула журналісти у сесійній залі й кулуарах парламенту поки що не помітили.

2 листопада слідчі принесли на засідання погоджувальної ради Верховній Раді повістку на допит народному депутату від «Опозиційного блоку» Вадиму Новинському. Згодом генеральний прокурор Віктор Шокін підтвердив намір слідства викликати на допит ще й інших депутатів від цієї фракції – Олександра Вілкула і Наталію Королевську. При цьому він не уточнив, у рамках якого провадження будуть проводитися ці слідчі дії.

За його словами, допити мають відбутися 5 листопада. Шокін також допускає внесення у Верховну Раду подань про позбавлення недоторканності цих депутатів.

XS
SM
MD
LG