Доступність посилання

ТОП новини

Рада Європи і ЄС вкладають майже 34 мільйони євро в проекти у рамках «Східного партнерства»


Представники Євросоюзу і Ради Європи у Києві представили нові проекти у рамках програми «Східного партнерства». Вартість проектів, спрямованих на захист прав людини, демократії і підтримки верховенства права у країнах «Східного партнерства», європейці оцінили у 33 мільйони 800 тисяч євро.

Як повідомила керівник офісу генерального директорату програм Ради Європи Верена Тейлор, проекти мають п’ять пріоритетних напрямків і будуть реалізовані у два етапи: у 2015-17 роках і далі до 2020 року.

«Проект має такі пріоритети: захист прав людини на національному і регіональному рівнях (включно з реформою пенітенціарної системи), зміцнення незалежності й ефективності правосуддя, боротьба з корупцією і зміцнення системи державного управління у боротьбі з відмиванням грошей, розвиток незалежних ЗМІ і підтримка у реформування національного виборчого законодавства в Україні», – пояснила Тейлор.

За її словами, ці п’ять напрямків фактично збігаються із напрямками реформ, які Україна здійснює у рамках реалізації Угоди про асоціацію з ЄС. Партнерами ЄС і Ради Європи в Україні у реалізації проектів виступають уряд, органи місцевого самоврядування і громадянське суспільство.

У квітні 2014 року ЄС і Рада Європи ухвалили спільну заяву щодо пріоритетів співробітництва з країнами «Східного партнерства» – Азербайджаном, Білоруссю, Вірменією, Грузією, Молдовою й Україною. Як зазначали автори заяви, нові проекти мають сприяти зміцненню демократії і впровадженню реформ усередині цих держав, щоб наблизити їх до стандартів ЄС.

XS
SM
MD
LG