Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: бойовики продовжують обстріли українських позицій на донецькому напрямку


Проросійскі бойовики, ілюстративне фото
Проросійскі бойовики, ілюстративне фото

Проросійські бойовики продовжують обстріли українських позицій на донецькому напрямку, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Сьогодні зранку російсько-терористичні найманці здійснювали провокаційні обстріли наших позицій з стрілецької зброї та автоматичних гранатометів в районі Авдіївки та Опитного. О 6:07 наші позиції в районі Авдіївки почав обстрілювати снайпер з напрямку Спартака. Потім по Опитному та Авдіївці стріляли АГС противника з напрямку Спартака та Путилівського лісу», – йдеться у повідомленні.

Загалом, за даними штабу АТО, від 6:00 до 10:50 сепаратисти 6 разів вдавалися до «провокаційних дій і 4 рази вели прицільний вогонь по позиціях українських військових».

30 жовтня у штабі АТО повідомляли про обстріл українських позицій біля селища Піски на Донеччині, бойовики використовували гранатомети та стрілецьку зброю, стріляли з напрямку Жаб’ячого. Унаслідок тих обстрілів загинув один військовий, ще один отримав поранення. Після цього у штабі АТО знову повідомляли про обстріли українських позицій біля селища Піски.

Сепаратисти угруповання «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 14 разів порушили режим припинення вогню, а також стверджують, що сили АТО всю ніч вели обстріл села Спартак під Донецьком, у тому числі з танків. Бойовики угруповання «ЛНР» про оперативну ситуацію на території, яку вони контролюють, не повідомляють.

Останніми тижнями в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із тим, що сторони конфлікту під наглядом представників ОБСЄ почали відводити озброєння від лінії зіткнення.

XS
SM
MD
LG