Доступність посилання

ТОП новини

В ізолятор Корбану викликали «швидку» – прес-служба партії «Укроп»


Геннадій Корбан під час засідання Новозаводського районного суду Чернігова, 2 листопада 2015 року
Геннадій Корбан під час засідання Новозаводського районного суду Чернігова, 2 листопада 2015 року

Партія «Укроп» заявляє, що до ізолятора тимчасового тримання Служби безпеки України, де перебуває лідер цієї Геннадій Корбан, викликали бригаду кардіологів.

«Щойно ми були в ізоляторі. Мали зустріч з керівником ізолятора. Вимагали надання допомоги Корбану. Рішення про надання прийняв слідчий Генпрокуратури», – сказав народний депутат Андрій Денисенко.

Вчора Корбана швиталізували з зали Новозаводського райсуду у Чернігові, судове засідання щодо обрання для нього запобіжного заходу перенесли на ранок вівторка, 3 листопада.

Сьогодні вранці ЗМІ повідомили, що Корбана відвезли у невідомому напрямку із зали Новозаводського райсуду у Чернігові, де йому мали обрати запобіжний захід. Адвокати політика заявили, що Геннадія Корбана викрали.

Проте Служба безпеки України спростувала ці заяви партії «Укроп». Як повідомили в прес-службі відомства, СБУ виконала доручення Генеральної прокуратури: слідчий Генеральної прокуратури України ухвалив процесуальне рішення про затримання Корбана і доручив співробітникам СБУ доставити його в місце проведення слідчих дій.

У Генпрокуратурі повідомили, що Корбана вдруге затримали в рамках розслідування іншого кримінального провадження, зараз з ним проводяться слідчі дії.

Як повідомили в ГПУ Корбану пред’явлено підозру за низкою статей Кримінального кодексу: 255 (створення організованої злочинної організації), 191 (привласнення, розтрата майна) і 349 (затримання представника влади або працівника правоохоронних органів як заручника). У Генпрокуратурі заявили, що проситимуть суд арештувати Корбана.

XS
SM
MD
LG