Доступність посилання

ТОП новини

Україна готує ефективну відповідь на переслідування окупантами кримських татар – депутат Логвинський


Депутат Верховної ради України Георгій Логвинський
Депутат Верховної ради України Георгій Логвинський

Україна готує ефективну відповідь на дії окупаційної російської влади Криму, спрямовані проти кримських татар. Про це у коментарі проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» 3 листопада заявив заступник голови комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Георгій Логвинський.

«Я підтримую кримськотатарську спільноту в тому, що робиться недостатньо для підтримки кримчан. Але слід зазначити, що порушені кримінальні виробництва, збираються докази. Ми вже плануємо заходи спільно з прокуратурою, разом із прем’єр-міністром країни для захисту наших людей», – сказав Логвинський.

Вранці 2 листопада в Криму розпочалися обшуки в будинках колишніх співробітників кримськотатарського телеканалу ATR – Лілі Буджурової, Ельзари Іслямової і в будинку батьків власника телеканалу Ленура Іслямова, а також у його будинку в Москві.

Згідно з інформацією управління російського ФСБ в Криму, обшуки відбуваються в рамках порушеної стосовно власника ATR кримінальної справи.

Міністерство закордонних справ України висловило підтримку представникам кримськотатарських ЗМІ і назвало обшуки 2 листопада в Криму «неприпустимими репресіями».

МВС України відкрило два кримінальні провадження за фактом порушення прав громадян у Криму, що стосуються обшуків у помешканнях директора кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова і екс-працівників телеканалу, а також фактів перешкоджання законній діяльності громадських організацій, які виступають проти окупації Криму. Інформацію про кримінальні правопорушення внесено в спеціальну базу даних, повідомили в українському міністерстві.

У прокуратурі Автономної Республіки Крим при Генпрокуратурі України також повідомили, що відкрили за даними фактами кримінальне провадження.

XS
SM
MD
LG