Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман до кінця тижня чекає кандидатури до нового складу ЦВК


Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман закликає фракції до кінця тижня подати кандидатури до нового складу ЦВК, оскільки досі це, за його словами, зробили тільки три фракції.

«Є тільки три подання, від трьох фракцій. Одне надійшло 7 жовтня від «Самопомочі», 8 жовтня – від «Батьківщини», і 20 липня – від Радикальної партії. Закликаю всі фракції парламенту надати до кінця поточного тижня свої пропозиції щодо складу ЦВК», – сказав Гройсман, відповідаючи на заяву депутата від «Самопомочі» Єгора Соболєва про те, що президент зволікає із внесенням на розгляд нового складу Центрвиборчкому.

За словами Соболєва, Петрові Порошенку «нічого не заважає» подати до парламенту кандидатури членів ЦВК.

Нещодавно президент у своєму зверненні щодо місцевих виборів заявив, що якнайшвидше чекає від парламентських фракцій пропозиції щодо кандидатур до нового складу Центральної виборчої комісії. «Одразу після оголошення результатів виборів очікую від парламентських фракцій пропозиції щодо кандидатур до нового складу Центральної виборчої комісії. Це питання сьогодні на порядку денному», – йдеться у зверненні президента.

XS
SM
MD
LG