Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ почала процедуру заочного засудження екс-депутата Царьова


Олег Царьов
Олег Царьов

Генеральна прокуратура України розпочала процедуру заочного засудження у кримінальному провадженні щодо колишнього народного депутата України Олега Царьова, повідомляє прес-служба ГПУ.

Шевченківський районний суд 30 жовтня задовольнив відповідне клопотання слідчих та надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування.

У Генпрокуратурі нагадують, що Царьов підозрюється у вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, а також у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

У липні 2014 року Царьова оголосили у всеукраїнський розшук.

Улітку 2014 року Царьов почав брати активну участь у «політичній» діяльності збройних сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними, – він заявив, що очолив «парламент» об’єднання цих угруповань, так званого «союзу народних республік», а після провалу цієї спроби їх об’єднання – «парламент» іншого такого об’єднавчого проекту, відомого як «Новоросія»; цей проект теж залишився на словах і на папері, і у травні 2015 року Олег Царьов офіційно оголосив про його «замороження».

Перед тим, як народний депутат 4–7-го скликань від Партії регіонів, Олег Царьов став широко відомий завдяки активній участі в бійках із тодішніми опозиційними депутатами.

XS
SM
MD
LG