Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 5 військових поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військовослужбовців немає, п’ятеро поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку бойовики близько 20 хвилин вели вогонь зі стрілецької зброї біля Луганської ТЕЦ у місті Щастя, а поблизу Трьохізбенки бойовики застосували гранатомет.

«На донецькому напрямку епіцентром протистояння вчора були західні околиці Донецька на рубежі Авдіївка – Опитне – Піски. Бойовики застосовували стрілецьку зброю та гранатомети. Під Авдіївкою по наших позиціях працювали ворожі снайпери», – зазначив він.

На Маріупольському напрямку вчора було спокійно, додав речник АТО.

Раніше у Луганській обласній військово-цивільній адміністрації повідомляли, що у результаті обстрілу Трьохізбенки поранені троє військових.

Сепаратисти угруповання «ДНР» на своїх сайтах стверджують, що українські силовики 26 разів порушили режим тиші і заявляють про загострення ситуації на Донбасі. Натомість бойовики угруповання «ЛНР» про ситуацію на території, яку вони контролюють, не повідомляють.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення.

Проте за останній тиждень випадки порушення режиму припинення вогню почастішали. Як заявили в штабі АТО, обстріли ведуться переважно на донецькому напрямку.

XS
SM
MD
LG