Доступність посилання

ТОП новини

Мусульмани й активісти в Криму зараз перебувають у групі ризику – Джелял


Наріман Джелял
Наріман Джелял

Перший заступник Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял заявляє, що в нинішньому Криму мусульмани й активісти є першими серед тих, хто перебуває під загрозою переслідування і викрадення. Про це він сказав в ефірі на Радіо Крим.Реалії 4 листопада.

«Мусульмани і громадянські активісти найсерйозніша група ризику, коли мова йде про викрадення людей», – заявив Джелял.

За його словами, за даними Меджлісу, людей, які могли зникнути через свою суспільну позицію або активну діяльність – близько 10.

«Відстежувати кількість зниклих, а тим більше причини зникнення або викрадення людей сьогодні дуже складно. Тому що правоохоронці нам в цьому не особливо допомагають. Вони висувають різні версії, щоб зняти з себе будь-яку відповідальність», – сказав Джелял, зазначивши, що родичів зниклих кримчан бояться контактувати з правозахисниками.

Після анексії Криму Росією навесні 2014 року на півострові почали зникати кримські татари. Управління Слідчого комітету Росії в Криму порушило кримінальні справи, однак про місце перебування цих людей досі нічого невідомо. Справи порушені за статтями про вбивство або викрадення.

Влітку 2015 року на півострові зникли жителі Сімферопольського району – Мемет Селімов 1986 року народження і Осман Ібрагімов 1988 року народження. 29 серпня 2015 року в дворі одного з будинків у Сімферопольському районі були виявлені їхні тіла з ознаками насильницької смерті. Правоохоронці затримали 31-річного чоловіка за підозрою у вбивстві. За попередньою інформацією, злочин скоєний на побутовому ґрунті, повідомили в поліції.

XS
SM
MD
LG