Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк анонсував консультації з президентом і фракціями щодо оптимізації виконавчої влади


Петро Порошенко та Арсеній Яценюк, архівне фото
Петро Порошенко та Арсеній Яценюк, архівне фото

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк має намір провести консультації з президентом України Петром Порошенком та фракціями парламентської коаліції щодо оптимізації органів виконавчої влади в Україні.

«У мене як у прем’єр-міністра, є відповідні пропозиції, зокрема щодо складу міністерств, щодо кількості, у тому числі щодо структури обласних державних адміністрацій. Тому ми проводитимемо відповідні політичні консультації з президентом України та з фракціями для того, щоб побудувати ефективну модель функціонування всіх органів державної влади, зокрема центральних органів виконавчої влади», – сказав Яценюк на засіданні уряду.

Напередодні Яценюк анонсував зміни в складі уряду протягом найближчих двох тижнів. За його словами, міністрів енергетики, охорони здоров’я та освіти в уряді не буде протягом двох тижнів, а також буде нова посада – віце-прем’єр з питань європейської інтеграції.

Зараз Міністерство енергетики та вугільної промисловості України очолює Володимир Демчишин, Міністерство охорони здоров’я – Олександр Квіташвілі, Міністерство освіти і науки – Сергій Квіт.

XS
SM
MD
LG