Доступність посилання

ТОП новини

Корбану не повідомили про підозру за новим епізодом – адвокат


Геннадій Кернес
Геннадій Кернес

Лідерові партії «Укроп» Геннадію Корбану досі не повідомили про підозру за новим епізодом, заявив його адвокат Андрій Богдан.

«Офіційну підозру йому ще не пред’являли, і мало того, термін для пред’явлення підозри вже закінчився», – сказав адвокат перед засіданням Печерського районного суду з розгляду позову захисту Корбана про незаконність його затримання.

Захисник пояснив, що Кримінальний процесуальний кодекс України передбачає: якщо протягом 24 годин із моменту затримання не було пред’явлено підозру, то затриманого необхідно негайно звільнити.

Адвокат стверджує, що слідчий відмовляється спілкуватися із захистом затриманого й не з’являється в суд.

Корбана також не доставили в залу суду.

Адвокат повідомив, що він зустрічався в середу вдень зі своїм підзахисним, який перебуває в слідчому ізоляторі СБУ. «Він перебуває там без будь-яких документів на затримання», – заявив Богдан.

3 листопада правоохоронці повторно затримали Корбана, якому суд у Чернігові так і не обрав запобіжного заходу у справі, в якій його затримали 31 жовтня.

У Генпрокуратурі заявили, що вдруге Корбана затримали у рамках нового епізоду справи.

Раніше лідерові «Укропу» оголосили про підозру за низкою статтей Кримінального кодексу України, серед яких створення злочинного угруповання.

Новий же епізод, за даними «Укропу», пов’язаний з виборами мера Дніпропетровська.

Соратники Корбана називають справу проти нього політично мотивованою, у ГПУ це заперечують.

XS
SM
MD
LG