Доступність посилання

ТОП новини

Зубко: уряд виділить сім’ям загиблих унаслідок аварії судна «Іволга» по 150 тисяч гривень


©Shutterstock
©Shutterstock

Уряд виділить сім’ям загиблих унаслідок аварії судна «Іволга» біля Одеси по 150 тисяч гривень. Про це повідомив голова урядової комісії з розслідування причин аварії з судном «Іволга» віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

Прогулянковий катер затонув на Одещині в районі Затоки 17 жовтня. Спочатку повідомляли про 14 загиблих і 22 врятованих людей. Після того, як катер підняли з води, у ньому виявили тіла ще двох загиблих. Згодом у міліції повідомили про виявлення ще одного тіла, таким чином, до 31 жовтня було підтверджено загибель 17 людей. За останніми даними, внаслідок аварії загинули 19 людей.

За фактом аварії міліція розпочала кримінальне провадження за частиною 3 статтею 276 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту.

Для розслідування причин аварії було створили урядову комісію. Як заявляв голова цієї комісії Геннадій Зубко, трагедію спричинили недбалість капітана судна та порушення правил техніки безпеки.

XS
SM
MD
LG