Доступність посилання

ТОП новини

У Раді зареєстрували законопроект про скасування вільної економічної зони «Крим»


=
=

У Верховній Раді зареєстрований законопроект «Про визнання таким, що втратив дію закону «Про створення вільної економічної зони «Крим» і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України».

Наразі текст документа на сайті Ради відсутній.

«Суть дуже проста – це скасувати чинний закон про вільну економічну зону «Крим». Тому що з моєї точки зору він завдає шкоди національним інтересам України і ніяк не сприяє деокупації Криму, ніяк не допомагає захистити права проукраїнських громадян на території Криму», – розповів Гончаренко в коментарі проекту Радіо Свобода сайту Крим.Реалії автор документа народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Олексій Гончаренко.

На його думку, ідеальним варіантом було б ухвалення нового закону, що регулює економічні відносини з Кримом, але поки такого документа немає.

«Може бути, все, що зараз відбувається, в першу чергу, це громадянська блокада, ось ця моя ініціатива, інші депутати теж піднімають це питання, може, це все-таки підштовхне до того, що, Кабінет міністрів негайно розробить проект нового закону і внесе його в парламент», – зазначив Гончаренко.

Заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко заявив журналістам 4 листопада, що скасування закону про вільну економічну зону «Крим» означатиме відмову України від території півострова.

Скасування закону про вільну економічну зону «Крим» є однією з вимог ініціаторів громадянської блокади півострова.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Закон України про вільну економічну зону на тимчасово окупованій території Криму набув чинності 27 вересня 2014 року. Відповідно до закону, на території Криму не стягуються загальнодержавні податки і збори.

XS
SM
MD
LG