Доступність посилання

ТОП новини

Уряд призначив керівником Національної поліції Хатію Деканоїдзе


Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе
Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе

Кабінет міністрів України призначив головою Національної поліції Хатію Деканоїдзе, повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Також, як повідомляє прес-служба президента, Петро Порошенко зустрівся з новопризначеним керівником Національної поліції Хатією Деканоїдзе.

Президент зазначив, що кандидатура Хатії Деканоїдзе одержала підтримку.

У зустрічі також взяли участь прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, секретар РНБО Олександр Турчинов та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Раніше Аваков заявляв, що 7 листопада міліція формально припинить існування, але перехід із міліції в поліцію не буде автоматичним, він триватиме близько півроку.

2 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про Національну поліцію, президент підписав цей закон 4 серпня. Проте поліцейські розпочали виконувати свої обов’язки у тестовому режимі ще з 4 липня у Києві. Наразі патрульні також працюють в Одесі і Львові. Також у декількох містах нині триває набір до патрульної поліції.

На початку серпня в МВС заявляли, що в Україні через три місяці національна поліція замінить міліцію. Тоді у МВС повідомили, що упродовж місяця від дня опублікування закону буде створено новий центральний орган виконавчої влади – Національну поліцію. Його керівника призначатиме Кабмін за поданням прем’єр-міністра України на підставі пропозиції міністра внутрішніх справ України.

Відповідно до норм закону, до складу Національної поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

Нова патрульна служба є одним із нововведень, запропонованих концепцією реформування МВС. Перехід до нової форми патрулювання триватиме, як прогнозують, до півроку.

XS
SM
MD
LG