Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман анонсує «надзвичайно важливий день» у Верховній Раді


Володимир Гройсман, голова Верховної Ради
Володимир Гройсман, голова Верховної Ради

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман називає 5 листопада «надзвичайно важливим» днем у парламенті.

«Ми маємо розглянути пакет законів, необхідних для позитивного рішення питання безвізового режиму для українців, маємо продовжити мораторій на продаж землі, маємо ухвалити рішення з питань ренти на видобуток газу, яке пов’язане з чутливим питанням тарифів», – відзначив Гройсман на своїй сторінці у Facebook 4 листопада.

Президент України Петро Порошенко 4 листопада також закликав депутатів Верховної Ради відповідально поставитися до розгляду пакету законопроектів щодо безвізового режиму.

Раніше Порошенко наголошував, що парламент до 9 листопада має ухвалити пакет законів щодо безвізового режиму між Україною та ЄС. Загалом, згідно з планом, Верховна Рада мала розглянути 13 законопроектів, наразі ухвалені лише 4.

На початку жовтня Верховна Рада підтримала пакет законів, які потрібні для лібералізації візового режиму з ЄС. Це закони, які запроваджують фінансування політичних партій з державного бюджету, які вносять зміни до Кримінального процесуального кодексу і регламентують питання арешту майна в разі виникнення корупційних ризиків. Також депутати підтримали створення національного агентства, яке розшукуватиме активи, здобуті корупційним шляхом.

XS
SM
MD
LG