Доступність посилання

ТОП новини

Міністри «нормандської четвірки» зустрінуться 6 листопада в Берліні – речник МЗС Німеччини


Міністри закордонних справ «нормандської четвірки» під час однієї з попередніх зустрічей
Міністри закордонних справ «нормандської четвірки» під час однієї з попередніх зустрічей

Міністри закордонних справ Німеччини, Франції, Росії та України зустрінуться 6 листопада в Берліні, щоб узгодити наступні кроки для завершення конфлікту на сході України. Про це заявив речник МЗС Німеччини Савсан Хеблі 4 листопада.

За його словами, предметом обговорення може стати відведення важкої зброї. За зразок для такого кроку може бути взяте успішне відведення малокаліберної артилерії та мінометів, додав речник.

«Угода про припинення вогню може дотримуватися тільки у разі, якщо ми досягенмо прогресу в політичному вирішенні конфлікту», – відзначив Савсан Хеблі, вказавши на ухвалення конституційної реформи в Україні та гарантування безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ до всього регіону конфлікту.

Угода про припинення вогню між урядовими військами та проросійськими сепаратистами на Донбасі переважно дотримується вже понад два місяці – від початку вересня. Водночас спостерігачі фіксують і поодинокі спалахи насильства.

Українські військові заявили про 12 обстрілів своїх позицій з боку проросійських бойовиків у вечірні години 4 листопада і вночі 5 листопада. Сепаратисти з угруповання «ДНР» увечері 4 листопада стверджували, що українські військові впродовж минулої доби здійснили 26 обстрілів, але точних часових меж цих дій у Донецьку не вказують.

XS
SM
MD
LG