Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: причини авіакатастрофи в Єгипті встановить слідство, все інше – спекуляції


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявляє, що офіційну причину падіння російського літака в Єгипті має встановити слідство, а всі ніші версії є спекуляціями.

Водночас прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що зараз зарано робити висновки про причини трагедії. При цьому він доручив почати переговори з іноземними авіаційними представниками щодо можливого запровадження додаткових заходів безпеки.

Раніше британський міністр закордонних справ Філіп Гаммонд заявив про «значну ймовірність» того, що авіакатастрофу спричинив вибух бомби на борту літака.

ЗМІ цитували американські і європейські джерела у сфері безпеки, які заявляли про докази того, що бомбу могли підкласти бойовики з угруповання «Ісламська держава» чи їхні союзники.

4 листопада єгипетський підрозділ угруповання «Ісламська держава» знову заявив, що саме його силами влаштована катастрофа російського літака над Синаєм, у якій загинули 224 людини.

За повідомленням Reuters, в акаунті у Twitter, яким зазвичай користується угруповання «Ісламська держава», з’явилося відеозвернення, в якому екстремісти обіцяють невдовзі розповісти всьому світу, як саме це було зроблено. Достовірність аудіозапису наразі не встановлена.

Раніше подібні твердження відкинули і російські, і єгипетські фахівці, посилаючись на те, що в ісламістів на Синаї немає зброї, здатної вражати повітряні цілі на висоті 9 тисяч метрів, на якій летів літак.

Неофіційних версій катастрофи декілька – від теракту до помилки екіпажу.

XS
SM
MD
LG