Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО повідомляють про відсутність втрат на Донбасі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу на Донбасі жоден український військовий не загинув і не був поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, вчора бойовики відкривали вогонь у бік позицій українських військових поблизу селища Новгородське, а також на західних околицях Донецька (ділянка фронту від Авдіївки до Мар’їнки).

При цьому застосовувалася стрілецька зброя та гранатомети різних систем, додав речник АТО.

Сепаратисти угруповання «ДНР» на своїх сайтах стверджують, що українські силовики вночі обстрілювали околиці Донецька, зокрема селище Спартак. Натомість бойовики угруповання «ЛНР» про ситуацію на території, яку вони контролюють, не повідомляють.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення.

Проте за останній тиждень випадки порушення режиму припинення вогню почастішали. Як заявили в штабі АТО, обстріли ведуться переважно на донецькому напрямку. Зокрема 3 листопада внаслідок обстрілів на Донбасі були поранені п’ятеро військових.

4 листопада секретар РНБО Олександр Турчинов припустив, що відведення озброєнь від лінії розмежування припинять, якщо проросійські сепаратисти продовжуватимуть обстріли на Донбасі.

XS
SM
MD
LG