Доступність посилання

ТОП новини

Фаркас: Україна і Сирія можуть бути не останньою авантюрою Кремля


Евелін Фаркас
Евелін Фаркас

Колишній заступник помічника міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Евелін Фаркас заявляє, що адміністрація президента США Барака Обами відхилила її пропозиції вести рішучішу політику щодо Росії.

Як заявила Фаркас, яку цитує видання Politico, вона неуспішно виступала за активніші дії США, щоб зупинити Росію, зокрема за надання «летальної оборонної допомоги Україні, передусім протитанкової зброї».

За її словами, президент Росії Володимир Путін намагається протистояти США на світовій арені, і Україна й Сирія можуть бути не останньою військовою авантюрою Кремля.

«Я не буду здивована, якщо він спробує протистояти нам ще десь», – сказала Фаркас, заявивши про стурбованість адміністрації щодо того, що в разі нагоди Путін може намагатися «випробувати НАТО».

За словами колишнього заступника помічника міністра оборони США, американській адміністрації варто переглянути розподіл сил у Європі й ухвалити рішення про збільшення контингенту на сході.

«Потрібно, щоб більше уваги високопосадовців приділялося країнам, які відчувають безпосередню загрозу від Росії», – сказала вона.

Водночас Фаркас, яка була заступником помічника міністра оборони США, дала зрозуміти, що її звільнення «не було пов’язане з політичними розбіжностями».

Фаркас оголосила про своє рішення піти у відставку минулого місяця після п’яти років роботи в Пентагоні. За цей час вона була радником трьох міністрів оборони і відіграла значну роль у виділенні Україні 244 мільйонів доларів військової підтримки.

XS
SM
MD
LG