Доступність посилання

ТОП новини

Активісти прийдуть до посольства Росії мовчати на знак протесту проти репресій


Еміне Джеппар
Еміне Джеппар

6 листопада представники Меджлісу кримськотатарського народу разом з представниками кримськотатарських організацій проведуть мирний пікет під стінами посольства Росії в Києві. Про це повідомила радник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар.

За її словами, в рамках акції біля російського посольства також відбудеться флешмоб проти репресій російської влади в Криму проти кримських татар і громадян України.

«Учасники флешмобу – молоді люди у масках – будуть стояти біля посольства мовчки на знак того, що вільно говорити, показувати своє обличчя і виявляти громадянську позицію небезпечно в Криму і в Росії. Ці маски символізуватимуть заборону вільної думки і її висловлювання», – пояснила Джеппар.

Початок акції анонсовано на 15:00.

В останні дні в Криму активізувалися репресії проти кримських татар. Так, вранці 2 листопада почалися обшуки в будинках колишніх співробітників кримськотатарського телеканалу ATR – Лілі Буджурової, Ельзари Іслямової і в будинку батьків власника телеканалу Ленура Іслямова, а також в його будинку в Москві.

Згідно з інформацією управління російського ФСБ в Криму, обшуки проходять в рамках порушеної стосовно власника ATR кримінальної справи, її подробиць не розголошують.

Міністерство закордонних справ України висловило підтримку представникам кримськотатарських ЗМІ і назвало обшуки 2 листопада в Криму «неприпустимими репресіями».

Росія анексувала Крим в березні 2014 року. Україна і країни Заходу вважають півострів окупованою територією.

XS
SM
MD
LG