Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ підозрює двох екс-«беркутівців» у спробі силового розгону активістів Майдану у грудні 2013 року


Архівне фото
Архівне фото

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру двом колишнім бійцям спецпідрозділу «Беркут» за фактом спроби силового розгону активістів Майдану з 10 на 11 грудня 2013 року.

Як зазначає прес-служба ГПУ, про підозру повідомили нинішньому командиру взводу роти міліції громадської безпеки особливого призначення одного з регіональних управлінь МВС України (колишнього спецпідрозділу «Беркут») та колишньому працівникові цього ж підрозділу за частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем), статтею 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) Кримінального кодексу.

У Генпрокуратурі зауважують, що загалом внаслідок протиправних дій правоохоронців тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості отримали 36 учасників акції протесту, у тому числі народні депутати України.

За даними ГПУ, після розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання із носінням електронного засобу контролю та обмеженням виїзду за межу населеного пункту, досудове слідство триває.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що за злочини проти учасників Майдану вже покарали понад 120 людей.

У липні активісти створили спеціальний сайт, де повідомляють про хід та результати розслідувань злочинів проти активістів Майдану.

XS
SM
MD
LG