Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Байден підтвердили необхідність продовження санкцій проти Росії


Петро Порошенко (Л) і Джозеф Байден
Петро Порошенко (Л) і Джозеф Байден

Президент України Петро Порошенко поінформував віце-президента США Джозефа Байдена про ситуацію на Донбасі. Це відбулося у четвер, 5 листопада, під час телефонної розмови.

«Президент поінформував американську сторону про ситуацію на Донбасі та наголосив на необхідності повного виконання мінських домовленостей Росією та проросійськими бойовиками, зокрема у частині звільнення усіх заручників, виведення окупаційних військ і надання доступу ОБСЄ до всієї території окупованого Донбасу і до кордону», – повідомили у прес-службі українського президента.

Зі свого боку Джозеф Байден підтвердив готовність США продовжувати працювати задля повної реалізації мінських домовленостей та відновлення територіальної цілісності України.

Сторони підтвердили спільну позицію щодо необхідності збереження існуючих міжнародних санкцій для досягнення зазначених цілей, зазначили в Адміністрації президента України.

Упродовж останнього тижня випадки порушення режиму припинення вогню почастішали. Як заявили в штабі АТО, обстріли ведуться переважно на донецькому напрямку. Зокрема 3 листопада внаслідок обстрілів на Донбасі були поранені п’ятеро військових.

4 листопада секретар РНБО Олександр Турчинов припустив, що відведення озброєнь від лінії розмежування припинять, якщо проросійські сепаратисти продовжуватимуть обстріли на Донбасі.

XS
SM
MD
LG