Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Санкт-Петербурзі провели антивоєнну акцію


Труни пливуть по річці у Санкт-Петербурзі, Росія, 5 листопада 2015
Труни пливуть по річці у Санкт-Петербурзі, Росія, 5 листопада 2015

У центрі російського Санкт-Петербурга учасники «Художньої групи анархістів і лібертатних соціалістів Петрограда» у четвер, 5 листопада, влаштували акцію проти втручання Росії у ситуацію в Україні і у Сирії.

Активісти спустили на воду річки Мойка соснову труну і зовнішню дерев’яну оббивку для «вантажу 200». На трунах були написані питання «За що?» і «За кого?».

Фотографії акції публікує у Facebook опублікував петербурзький культуролог Вадим Лур’є.

Напередодні у Санкт-Петербурзі відбулася ще одна антивоєнна акція під назвою «мілітаризований вікенд». Її учасниці принесли воду з Мойки, зняли камуфляжний одяг без розпізнавальних знаків, «забруднений кров’ю росіян, українців і казахів», і почали прати його у мисках. Потім одяг повісили на огорожі Невського проспекту. Активістів затримала поліція за адміністративною статтею – порушення благоустрою.

У четвер у ЗМІ з’явилися повідомлення, що чисельність російських військ у Сирії з моменту початку російської операції у цій країні зросла вдвічі – з 2 до 4 тисяч людей. Як повідомляє «Голос Америки» з посиланням на співробітників американських спецслужб, серед російських військових є втрати, у тому числі загиблі. Міністерство оборони Росії визнає загибель лише одного контрактника у Сирії – Вадима Костенко. За офіційною версією, він вчинив самогубство через сварку з дівчиною, проте родичі кажуть, що бачили на тілі Костенко численні ушкодження, які свідчать про насильницьку смерть.

XS
SM
MD
LG