Доступність посилання

ТОП новини

Трюдо: Канада продовжуватиме допомагати Україні


 Джастін Трюд
Джастін Трюд

Новообраний прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Канада і надалі рішуче допомагатиме Україні у захисті її суверенітету і територіальної цілісності та в реалізації реформ. Про це він зазначив під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком.

Як повідомляє прес-служба президента, у ході розмови Порошенко запросив прем’єр-міністра Канади відвідати Україну з дружнім візитом.

Ліберальна партія Канади, яку очолює син екс-прем’єра П'єра Трюдо Джастін Трюдо, здобула переконливу перемогу на парламентських виборах, випередивши Консервативну партію Стівена Гарпера у більшості округів. Цим завершилося 9-річне правління консерваторів у країні. Триразовий прем’єр-міністр країни Стівен Гарпер визнав свою поразку.

4 листопада призначили новий канадський уряд. В уряді Трюдо працюватимуть два міністра українського походження, зокрема, новим міністром зайнятості, розвитку трудових ресурсів і праці стала українка за походженням Меріенн Міхичук, а новим міністром міжнародної торгівлі Канади стала Христя Фріланд.

XS
SM
MD
LG