Доступність посилання

ТОП новини

У справі Корбана суд оголосив перерву на 3 години


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

У Печерському районному суді, де розглядають справу лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана, оголосили перерву на три години, щоб захисники затриманого могли ознайомитися з матеріалами справи.

«У суді перерва на 3 години – захист буде знайомитись із матеріалами справи», – повідомила речниця партії «Укроп» Євгенія Кравчук у четвер увечері.

Печерський райсуд Києва об’єднав в одне провадження скарги адвокатів на затримання лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана та обрання йому запобіжного заходу.

Увечері 4 листопада Корбана доставили до Печерського райсуду для обрання запобіжного заходу, але розгляд клопотання перенесли. Спочатку оголосили перерву у засіданні через відсутність адвокатів, а потім повідомили про перенесення слухання.

Адвокати повідомили, що оскаржують затримання Корбана Генпрокуратурою та СБУ. Розгляд скарги також перенесли на 5 листопада, на 15:00.

31 жовтня лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана затримала СБУ. Йому оголосили про підозру за низкою статтей Кримінального кодексу України, серед яких створення злочинного угруповання.

3 листопада ЗМІ повідомили, що Корбана відвезли у невідомому напрямку із зали Новозаводського райсуду у Чернігові, де йому мали обрати запобіжний захід. Адвокати політика заявили, що Геннадія Корбана викрали.

Проте Служба безпеки України спростувала ці заяви партії «Укроп». Як повідомили в прес-службі відомства, СБУ виконала доручення Генеральної прокуратури: слідчий Генеральної прокуратури України ухвалив процесуальне рішення про затримання Корбана і доручив співробітникам СБУ доставити його в місце проведення слідчих дій. Згодом у Генпрокуратурі зазначили, що 3 листопада Геннадія Корбана вдруге затримали у рамках розслідування іншого кримінального провадження.

XS
SM
MD
LG