Доступність посилання

ТОП новини

Вашингтон не має відомостей про точні причини катастрофи російського А-321


Джош Ернест
Джош Ернест

США ще не зробили точних висновків щодо причин катастрофи російського літака А-321 в Єгипті, заявив речник Білого дому Джош Ернест у четвер, 5 листопада, на брифінгу у Вашингтоні. При цьому, він наголосив, що не можна виключати і можливості теракту.

«Ґрунтуючись на тому, що ми знаємо, і ґрунтуючись принаймні частково на тому, що було публічно повідомлено, особливо щодо того, хто взяв відповідальність за загибель літака, ми не можемо нічого виключати», – зазначив Ернест.

Американська телекомпанія CNN у середу, 4 листопада, навела висловлювання неназваних американських чиновників з розвідки, які заявляють, що угруповання «Ісламська держава» чи його філії підклали бомбу на облавок літака. Це припущення викликало різке невдоволення з боку Москви.

У четвер представники російської компанії «Когалимавіа», яка використовувала літак А-321, що розбився на Синайському півострові 31 жовтня, а також Єгипет і Росія, публічно заявили про передчасність висловлювань щодо причин загибелі літака.

Аеробус А-321 компанії «Когалимавіа» (Metrojet) розбився над Синайським півостровом 31 жовтня. Літак прямував із єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх до російського Санкт-Петербурга.

Усі 224 людини на борту, переважно росіяни, загинули. Серед жертв катастрофи – четверо громадян України.

XS
SM
MD
LG