Доступність посилання

ТОП новини

Реформи є умовою американської допомоги Україні – Байден


Президент України Петро Порошенко (ліворуч) і віце-президент США Джозеф Байден, архівне фото (©Shutterstock)
Президент України Петро Порошенко (ліворуч) і віце-президент США Джозеф Байден, архівне фото (©Shutterstock)

Віце-президент США Джо Байден у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком 5 листопада заявив, що Сполучені Штати готові далі допомагати Україні. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

«Віце-президент підтвердив готовність США надати Україні третій пакет кредитних гарантій на суму один мільярд доларів, пов’язаний із продовженням прогресу у розслідуванні та судовому переслідуванні корупції та здійсненням податкової реформи в Україні відповідно до програми МВФ», – ідеться в повідомленні.

Фінансова допомога з боку США і наступний транш кредиту МВФ на суму 1,7 мільярда доларів були затримані через неузгодженість дій Верховної Ради і міністерства фінансів України в питанні скорочення податків.

У повідомленні прес-служби Порошенка про розмову з Байденом 5 листопада йшлося, що президент України поінформував віце-президента США про ситуацію на Донбасі.

За цим повідомленням, Джозеф Байден підтвердив готовність США продовжувати працювати задля повної реалізації мінських домовленостей та відновлення територіальної цілісності України.

Сторони підтвердили спільну позицію щодо необхідності збереження чинних міжнародних санкцій для досягнення зазначених цілей, зазначили в Адміністрації президента України.

XS
SM
MD
LG