Доступність посилання

ТОП новини

Обама не виключає версію теракту на борту російського літака в Єгипті


Президент США Барак Обама допускає, що російський літак, який зазнав катастрофи в Єгипті, був об’єктом атаки за допомогою вибухового пристрою, закладеного терористами.

Про це президент Обама сказав 5 листопада в радіоінтерв’ю.

«В даний момент у нас немає однозначної відповіді. Ми допускаємо, що мав місце теракт, і ставимося до цієї версії з максимальною серйозністю. Однак слід почекати завершення роботи наших інспекторів і розвідників, перш ніж робити остаточні висновки», – відзначив президент США.

Водночас Обама не був таким категоричним, як британський прем’єр Девід Кемерон, який назвав вибух бомби «найбільш вірогідною» причиною загибелі пасажирського авіалайнера.

Раніше в четвер, 5 листопада, речник Білого дому заявив, що США не можуть наразі дійти однозначного висновку про те, що призвело до краху російського літака.

Російська влада висловлює незадоволення заявами представників США і Великобританії, що причиною загибелі російського авіалайнера у Єгипті, можливо, стала бомба.

Аеробус А-321 компанії «Когалимавіа» (Metrojet) розбився над Синайським півостровом 31 жовтня. Літак прямував із єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх до російського Санкт-Петербурга.

Усі 224 людини на борту, переважно росіяни, загинули. Серед жертв катастрофи – четверо громадян України.

XS
SM
MD
LG