Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони України працює над дорожньою картою переходу на стандарти НАТО


©Shutterstock
©Shutterstock

Міністерство оборони України працює над дорожньою картою переходу і упровадження у Збройних cилах України стандартів НАТО. Про це повідомив на брифінгу заступник міністра оборони Юрій Гусєв. За його словами, однією з ключовим реформ системи буде відмова від радянської системи документообігу, перехід на електронні носії з використанням захищеного програмного забезпечення, що відповідає стандартам НАТО.

«Наступного місяця у координації з траст-фондом НАТО буде відкрито систему логістики речового майна, що охопить всю вертикаль постачання від тилу ЗСУ до одного з об’єднаних центрів забезпечення, і далі до кількох бригад і батальйонів. Ми говоримо про принципово іншу систему з логістики, якої до цього в Збройних cилах України ніколи не було», – повідомив Гусєв.

За його словами, зараз триває процес отримання ліцензії на відповідне програмне забезпечення.

Список невідповідностей логістичної системи ЗСУ та аналогічної системи у НАТО, який склали експерти Північноатлантичного альянсу, займає 260 сторінок, кажуть в Міноборони.

Серед нововведень у рамках реформування відомства передбачено створення системи «Є-здоров'я», яка запровадить електронну медичну картку для військовослужбовців і можливість обміну даними з іншими шпиталями в режимі онлайн. Планується, що до кінця року вона буде повністю впроваджена.

Структура Міністерства оборони, як і самих Збройних сил України, нині перебуває на стадії реформування. Цього вимагає нова Стратегія національної безпеки країни, приводом до появи якої стали виклики, пов’язані з анексією Росією Криму і бойові дії на сході України.

XS
SM
MD
LG