Доступність посилання

ТОП новини

Міністр освіти назвав причиною звільнення в.о. ректора НАУ незаконні фінансові схеми


Міністр освіти і науки України Сергій Квіт
Міністр освіти і науки України Сергій Квіт

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт назвав причиною звільнення виконувача обов’язків ректора Національного авіаційного університету Рімвідаса Хращевського незаконні фінансові схеми. Про звільнення і його причини міністр написав на сторінці у Фейсбуку.

«Інформую вас стосовно подій в Національному авіаційному університеті. Мною був звільнений в.о. ректора Рімвідас Хращевський через продовження ним фінансових схем з вимивання коштів з університету та намір оскаржувати в суді постанову Кабміну про передачу Державній прикордонній службі семи літаків, незаконно закуплених (без проведення тендера) кілька років тому. Вони ніколи не піднімалися у повітря й не використовувалися для навчання студентів. Тоді як держава має об'єктивну потребу в цих літаках. Також дійсно мала місце спроба Рімвідаса Хращевського поновити на посаді першого проректора Максима Луцького», – написав Квіт.

За його словами, нині обов'язки ректора НАУ виконує професор Володимир Харченко.

Новий очільник вишу вже скасував накази попередника про поновлення Максима Луцького і чотирьох проректорів на посадах.

20 серпня Міносвіти звільнило першого проректора Максима Луцького і ще чотирьох проректорів Павла Борсука, Ярослава Козачка, Ірину Зарубінську і Анатолія Полухіна через те, що вони були призначені «з перевищенням службових повноважень без узгодження Вченої ради НАУ». Але 5 листопада цього року в.о. ректора НАУ Рімвідас Хращевський знову поновив їх усіх на посадах.

Раніше повідомлялося, що в результаті фінансового аудиту в Національному авіаційному університеті в Києві було встановлено фінансових порушень на 300 мільйонів гривень. Міністерство освіти також передало Держприкордонслужбі 7 літаків, які виш закупив через непрозорі тендери за часів Януковича.

XS
SM
MD
LG