Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську поховали ще 11 невідомих бійців АТО


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У п’ятницю в Дніпропетровську, на Краснопільському кладовищі, поховали ще 11 невпізнаних бійців АТО. Як повідомила начальник управління взаємодії з правоохоронними органами Дніпропетровської ОДА Ірина Федорчук, ці вояки прийняли останній бій вони в Донецькому аеропорту, Шахтарську, Дебальцеві, Чорнухині, Сніжному та Логвині.

За її словами, візуально впізнати військових неможливо, відтак у них взяли зразки ДНК, аби співставити з ДНК родичів, які шукають своїх зниклих безвісти солдатів.

Прощалися з бійцями під звуки гімну у виконанні військового оркестру. Священики відслужили молебень. На кожній труні був напис «Тимчасово невстановлений захисник України» та реєстровий номер.

За інформацією Ірини Федорчук, до моргу Дніпропетровського бюро судмедекспертизи продовжують надходити тіла загиблих бійців. За минулий тиждень – 7 невпізнаних воїнів. Вони загинули в різний час, але знайти і доправити із зони АТО їх змогли тільки зараз.

За час бойових дій на сході України на Краснопільському кладовищі в Дніпропетровську поховали 250 невідомими бійцями. 108 з них вже змогли впізнати завдяки ДНК-експертизі, 95 – перепоховали на рідній землі за проханням родичів.

У квітні 2015 року в Дніпропетровську, на Краснопільському цвинтарі, де поховані невідомі й вже ідентифіковані бійці АТО, відбулось відкриття військового Меморіалу загиблим Героям України.

XS
SM
MD
LG