Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати Лукаш оскаржуватимуть рішення суду про її арешт із правом застави


Олена Лукаш
Олена Лукаш

Адвокати екс-міністра юстиції Олени Лукаш подаватимуть апеляцію на рішення Печерського районного суду Києва про обрання їй запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю застави. Про це повідомив адвокат Лукаш Андрій Смирнов.

«Безумовно, ми будемо оскаржувати», – сказав Смирнов, додавши, що рішення про заставу у понад 5 мільйонів гривень є «нелогічним і нічим немотивованим».

Водночас екс-голова Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов повідомив, що заставу за Лукаш вже внесли за сприяння народного депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

Печерський райсуд Києва вирішив заарештувати на два місяці екс-міністра юстиції України Олена Лукаш з можливістю внесення застави у 5 мільйонів 115 тисяч 600 гривень.

У Службі безпеки України 5 листопада повідомили про затримання Лукаш, яка перебувала в розшуку з літа цього року. Адвокат Лукаш заявив, що її не затримували і що вона співпрацює зі слідством. За його словами, Лукаш прибула до Генпрокуратури для проведення слідчих дій.

Натомість речниця СБУ Олена Гітлянська наголосила, що Лукаш за весь час розслідування не виходила на контакт зі слідством, саме тому Генпрокуратура вирішила оголосити колишнього міністра юстиції в розшук, а після того, як встановили, що вона перебуває на території приватного маєтку в Києві, вирішили її затримати.

У Генпрокуратурі зазначили, що колишньому міністру юстиції України Олені Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки. У відомстві додали, що у справі злочинів проти Майдану Лукаш має статус свідка.

XS
SM
MD
LG