Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ змінила склад комісії з відбору в антикорупційну прокуратуру


©Shutterstock
©Shutterstock

У Генпрокуратурі повідомляють про зміни у складі конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

«Наказом генерального прокурора України Віктора Шокіна від 6 листопада 2015 року зі складу конкурсної комісії з відбору кандидатів на зайняття посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі виключено начальника Головного слідчого управління ГПУ Юрія Грищенка та заступника начальника Департаменту кадрової роботи Миколу Садового», – мовиться у повідомленні ГПУ, опублікованому у п’ятницю, 6 листопада.

«Водночас членами конкурсної комісії з відбору кандидатів на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі цим наказом визначено виконавчого віце-президента Конгресу Національних Громад України Йосифа Зісельса та голову громадської організації «Всеукраїнська спілка ветеранів АТО» Тараса Ткаліча», – зазначили у Генпрокуратурі.

Раніше у п’ятницю під час засідання комісії з проведення конкурсу до антикорупційної прокуратури вирішили перенести тести для претендентів на посади в антикорупційній прокуратурі з 7-8 на 10 листопада.

У вересні генеральний прокурор Віктор Шокін підписав наказ про утворення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка має наглядати за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, здійснюваного антикорупційним бюро України, а також підтримувати держобвинувачення у відповідних провадженнях.

Призначення на адміністративні посади в антикорупційну прокуратуру здійснюється Генпрокурором за результатами відкритого конкурсу. Організацію та проведення конкурсу здійснює конкурсна комісія, до складу якої входять чотири особи, визначені Радою прокурорів України, та сім осіб, визначених Верховною Радою.

За європейськими стандартами, членами таких комісій мають бути люди з бездоганною репутацією, моральним авторитетом та високим професіоналізмом. Проте, як заявляли експерти Центру протидії корупції, що четвірка, призначена Віктором Шокіним від Генпрокуратури, таким критеріям не відповідає.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG