Доступність посилання

ТОП новини

Меджліс вимагає створення у Криму місії ООН з прав людини


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликає ООН створити у Криму міжнародну місію Організації об’єднаних націй з моніторингу прав людини. Про це він заявив у п’ятницю, 6 листопада, на акції протесту під посольством Росії у Києві, ініційованої Меджлісом.

«Перші кроки до деокупаціі – це у Криму має бути присутня постійна моніторингова місія, місія з моніторингу прав людини. Це рішення мають ухвалити в ООН. Є резолюція Генеральної асамблеї, що це наша територія. Але ніхто не знає, що там відбувається. Крім того, що там показує Russia Today », – зазначив Чубаров.

Крім того, учасники акції вчергове зажадали від Росії звільнити політичних ув’язнених. Цьому був присвячений флеш-моб «Півострів страху», що символізує залякування і погрози у Криму проти тих, хто насмілюється проявляти непокірність і відстоювати свою свободу.

«Люди у масках вишукувалися вздовж паркану. Вони бояться говорити, бояться відкрито говорити, бояться заявляти свою особисту позицію про те, що Крим – це Україна. Так як вони ризикують бути не в'їзними до Криму, або ж бути політично переслідуваними. У Криму атмосфера страху – на поверхні », – наголосила радник міністра інформаційної політики України у справах Криму Еміне Джеппарова.

Це вже не перша акція проти репресій біля стін російського посольства у Києві. Реакції з боку представників посольства не було.

Напередодні уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв виступив із закликом приєднатися до мирної акції протесту під посольством Російської Федерації в Києві.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму Росією 20 лютого 2014.

XS
SM
MD
LG