Доступність посилання

ТОП новини

Лідери Тайваню і Китаю зустрічаються в Сінгапурі вперше за понад 60 років


Президент Тайваню Ма Інцзю (л) і голова КНР Сі Цзіньпін
Президент Тайваню Ма Інцзю (л) і голова КНР Сі Цзіньпін

У суботу, 7 листопада, у Сінгапурі запланована зустріч високого рівня між лідерами Тайваню і Китаю вперше за понад шість десятиліть.

Відносини між обома сторонами дещо «відтанули» за останні сім років правління президента Тайваню Ма Інцзю. Однак опозиція розкритикувала його намір зустрітися з керівництвом КНР, що викликало антикитайські протести на Тайвані. Опозиційна Демократична прогресивна партія критикує таку зустріч ще й тому, що термін президентства Ма Інцю закінчується, а 16 січня відбудуться нові президентські вибори.

Перед вильотом до Сінгапура Ма Інцю заявив, що ця зустріч має на меті «зміцнити мир через протоку». Десятки людей протестували проти цієї зустрічі поблизу аеропорту, звідки вирушав Ма Інцю.

Голови КНР Сі Цзіньпін і Тайваню Ма Інцзю проведуть переговори державного рівня вперше, відколи в результаті громадянської війни 1949 року Китайська Республіка «відкололася» від материкового Китаю і держави опинилися по обидва боки від Тайванської протоки. Китайське законодавство досі називає Тайвань провінцією КНР.

XS
SM
MD
LG