Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Лукаш заявляє, що не може потрапити до неї у СІЗО


Олена Лукаш
Олена Лукаш

Адвокат екс-міністра юстиції Олени Лукаш Андрій Смирнов заявляє, що попри внесену заставу за його підзахисну, вона досі перебуває у СІЗО і доступу до неї немає. Про це Смирнов написав на своїй сторінці у Фейсбуку.

«Сума застави, призначена ухвалою Печерського районного суду, оплачена в повному обсязі. Всі документи, що підтверджують здійснення й одержання платежу – на руках. З невиконаного: СІЗО СБУ відмовляється виконувати рішення суду, що вступило в законну силу в частині внесеного застави, і звільнити підзахисну. Як адвокат, я не можу потрапити до клієнта з вечора п'ятниці та забезпечити право на захист свого клієнта», – повідомив Смирнов.

За його словами, силовики ігнорують правила внутрішнього розпорядку СІЗО СБУ.

В самій Службі безпеки України поки що не підтверджують і не спростовують інформацію, що Олена Лукаш залишається у СІЗО після внесення за неї застави.

Печерський райсуд Києва вирішив заарештувати на два місяці екс-міністра юстиції України Олена Лукаш з можливістю внесення застави у 5 мільйонів 115 тисяч 600 гривень.

Екс-голова Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов повідомив, що заставу за Лукаш внесли ввечері п’ятниці за сприяння народного депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

За даними Генпрокуратури, екс-міністру юстиції Олені Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки. У відомстві додали, що у справі злочинів проти Майдану Лукаш має статус свідка.

XS
SM
MD
LG