Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Луценко просить Генпрокуратуру надати охорону для Лукаш


Ігор Луценко
Ігор Луценко

Народний депутат фракції «Батьківщини» написав депутатське звернення на ім’я генпрокурора Віктора Шокіна щодо надання охорони екс-міністрові юстиції Олені Лукаш, яка перебуває у СІЗО. Про це Луценко повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку.

У зверненні депутат вказав на аналогію з ситуацією загиблого екс-регіонала Михайла Чечетова і затриманої екс-міністра юстиції в уряді Азарова Олени Лукаш, коли у випадку обох особою, що внесла заставу називали Вадима Новинського.

«Чечетов, за офіційною версією слідства, викинувся з вікна власної квартири. В той же час певні обставини загибелі Чечетова дають підстави сумніватися у тому, що це було самогубство…З огляду на важливість Олени Лукаш як свідка у справах щодо злочинів представників режиму Януковича, необхідно убезпечити її від посягань на життя та здоров’я», –написав Луценко.

Звернення до Генпрокуратури від депутата Ігоря Луценка датоване 6 листопада, коли екс-міністрові юстиції Олені Лукаш суд обрав запобіжним заходом арешт із правом застави на суму у понад 5 мільйонів гривень, яка невдовзі і була внесена за сприяння депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

Як заявив адвокат Лукаш Андрій Смирнов, попри внесену заставу, його підзахисна досі перебуває у СІЗО СБУ і доступу до неї немає. В самій Службі безпеки інформацію поки не коментують.

XS
SM
MD
LG