Доступність посилання

ТОП новини

Спецслужби та міністерство інфраструктури мають оцінити ризики польотів до Єгипту – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення міністерству інфраструктури разом із спецслужбами України невідкладно з’ясувати наявність ризиків для громадян України при здійсненні перельотів до аеропортів Єгипту, повідомляє Урядовий портал.

«За умови підтвердження наявності загроз для життя українських громадян глава уряду доручив терміново опрацювати питання про тимчасову заборону авіаперельотів в даний регіон», – ідеться в повідомленні.

Літак А321 авіакомпанії «Когалимавіа», що летів із Шарм-еш-Шейха до Петербурга, розбився над Синайським півостровом 31 жовтня. Всі 224 людини, що перебували на борту, загинули. Розслідування причин трагедії триває. У п’ятницю Росія призупинила авіасполучення з Єгиптом до з’ясування причин катастрофи А321.

Раніше Ірландія, Велика Британія і Нідерланди, а перед цим найбільші німецький і французький авіаперевізники Lufthansa і Air France-KLM призупинили польоти до Шарм-еш-Шейха через підозру, що причиною катастрофи російського лайнера міг стати вибух бомби, закладеної на борту. Поки жодних офіційних підтверджень цього немає.

Екстремістське угруповання «Ісламська держава» вже двічі заявило про свою відповідальність за авіакатастрофу А321.

XS
SM
MD
LG