Доступність посилання

ТОП новини

У Москві за спробу підпалити будівлю ФСБ затримали художника Павленського


Художник Петро Павленський перед палаючим входом у головну будівлю ФСБ Росії. Москва, 9 листопада 2015 року
Художник Петро Павленський перед палаючим входом у головну будівлю ФСБ Росії. Москва, 9 листопада 2015 року

В ніч на понеділок у Москві за спробу підпалу головного входу до будівлі ФСБ Росії на Луб'янці затримали художника Петра Павленського. Про це повідомила його дружина Оксана Шалигіна проекту «Медіазона», заснованому правозахисною організацією.

Разом з Павленським затримали також двох журналістів телеканалу «Дождь» Володимира Роменського і Нігіну Бероєву. Павленський був доставлений у відділ поліції за підозрою у скоєнні дрібного хуліганства, журналістів туди доставили як свідків і пізніше відпустили.

Художник Петро Павленський
Художник Петро Павленський

«Страх перетворює вільних людей у злиплу масу розрізнених тіл. Загроза неминучої розправи нависає над кожним, хто знаходиться в межах досяжності для пристроїв зовнішнього спостереження, прослуховування розмов і меж паспортного контролю. Військові суди ліквідовують будь-які прояви свободи волі», – пояснив Павленський на знятому під час акції відео.

Контроверсійний російський художник Петро Павленський відомий своїми епатажними акціями. Зараз його судять за організовану торік акцію «Свобода», коли він разом з іншими активістами підпалив шини на одному з мостів Санкт-Петербурга, відтворюючи стуком по металу «звуки, характерні для Майдану». На засіданні 15 липня художник дав обітницю мовчання і відмовився відповідати на питання в суді.

XS
SM
MD
LG