Доступність посилання

ТОП новини

Російські туроператори оцінюють збитки від заборони літати до Єгипту в 56 мільйонів доларів


Британські й російські туристи стоять у черзі на виліт з аеропорту Шарм-ель-Шейха в Єгипті, 6 листопада 2015 року
Британські й російські туристи стоять у черзі на виліт з аеропорту Шарм-ель-Шейха в Єгипті, 6 листопада 2015 року

В Асоціації туроператорів Росії втрати від запровадженої 6 листопада заборони російським авіакомпаніям літати в Єгипет оцінили у понад 56 мільйонів доларів (майже в чотири мільярди рублів).

Як розповів в інтерв’ю газеті «Ведомости» віце-президент асоціації Дмитро Горін, згідно з розрахунками АТОР, до кінця новорічних канікул в Єгипет продали близько 70 тисяч путівок при середній вартості 800 доларів. У Російській спілці туріндустрії, зі свого боку, зауважили, що туроператори продали близько 140 тисяч путівок до Єгипту до березня 2016 року.

Представники «Пегас Туристік» і «Наталі Турс» в інтерв’ю російському РБК повідомили, що компанії вже зараз втрачають гроші, відправляючи порожні літаки в Єгипет, щоб забрати звідти туристів. Їхні втрати можуть скласти до 10 мільйонів доларів.

Росія обмежила польоти до Єгипту увечері 6 листопада через міркувань безпеки у зв’язку з катастрофою літака А321 російської авіакомпанії «Когалимавіа» над Синаєм 31 жовтня. Жертвами трагедії стали 224 людини, серед яких – четверо громадян України.

Раніше Ірландія, Велика Британія і Нідерланди, а перед цим найбільші німецький і французький авіаперевізники Lufthansa і Air France-KLM зупинили польоти до Шарм-ель-Шейха через підозру, що причиною катастрофи російського лайнера міг стати вибух бомби, закладеної на борту. Поки жодних офіційних підтверджень цього немає.

Екстремістське угруповання «Ісламська держава» вже двічі заявило про свою відповідальність за авіакатастрофу А321.

XS
SM
MD
LG