Доступність посилання

ТОП новини

На Лукаш одягнуть електронний браслет – ГПУ


Олена Лукаш
Олена Лукаш

Екс-міністр юстиції України Олена Лукаш проходить інструктаж щодо носіння електронного браслета, повідомив прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко.

За його словами, Лукаш не можна буде залишати місто, в якому вона перебуває, задля контролю її місцеперебування на неї одягнуть електронний браслет.

Раніше сьогодні колишній перший заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов заявив про «викрадення» Лукаш із СІЗО співробітниками Генпрокуратури. Проте у ГПУ повідомили, що Лукаш разом з адвокатом перебуває в ГПУ з «метою проходження процесуальних обов’язків на виконання запобіжного заходу».

Водночас в «Опозиційному блоці» наголошують, що Лукаш перебуває під вартою незаконно, і вимагають негайного її звільнення і покарання всіх причетних до порушення її прав.

6 листопада екс-міністрові юстиції Олені Лукаш суд обрав запобіжним заходом арешт із правом застави на суму у понад 5 мільйонів гривень, яка невдовзі була внесена за сприяння депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

Як заявив 7 листопада адвокат Лукаш Андрій Смирнов, попри внесену заставу, його підзахисна досі перебуває у СІЗО СБУ і доступу до неї немає.

Олені Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки. У справі щодо злочинів проти Майдану вона має статус свідка.

XS
SM
MD
LG