Доступність посилання

ТОП новини

Всесвітнє антидопінгове агентство закликає відсторонити Росію від змагань з атлетики


Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) заявляє, що Росію треба відсторонити від усіх міжнародних змагань, а п’ятьом російським атлетам заборонити в них участь назавжди. Таку заяву агентство зробило після розслідування використання допінгу в російській легкій атлетиці.

Голова незалежної комісії WADA Дік Паунд заявив, виступаючи в Женеві, що Росія, як виглядає, має «підтримувану державою» допінгову програму. Він додав, що «іншого висновку зробити не можна».

Як заявив Паунд, міністр спорту Росії Віталій Мутко не міг не усвідомлювати використання допінгу російськими атлетами. Він додав, що навіть Федеральна служба безпеки Росії залучена до цього.

Комісія WADA рекомендує Міжнародному олімпійському комітету заборонити всім російським атлетам брати участь у змаганнях Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, зокрема, і в літній Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро наступного року.

Серед п’яти спортсменів, яких рекомендують відсторонити від легкої атлетики назавжди – золота медалістка 2012 року Марія Савінова-Фарносова.

XS
SM
MD
LG