Доступність посилання

ТОП новини

Ухвалення у Раді усіх законопроектів не гарантує безвізового режиму – Сотник


Олена Сотник
Олена Сотник

Народний депутат від «Самопомочі», секретар комітету з євроінтеграції Олена Сотник вважає, що у вівторок Верховна Рада проголосує за пакет законопроектів, від ухвалення яких залежить лібералізаціявізового режиму з ЄС.

При цьому вона наголосила, що не все залежить лише від Верховної Ради.

«Ми маємо пам’ятати, що, крім тих 13 законопроектів, а взагалі їх 17, які має ухвалити Рада відносно безвізового режиму, є ще багато завдань, які мають виконати центральні органи виконавчої влади – їх 13. Чотири має виконати Кабмін, три конкретні вимоги є до Генеральної прокуратури, РНБО і також до СБУ. Тобто ціла низка вимог, які мають виконати різні органи влади», – сказала Сотник.

На її думку, заважатиме спрощенню візового режиму і ситуація з біженцями, яка зараз виникла у ЄС.

«Хотілося б, щоб влада не маніпулювала суспільством і не обманювала щодо обов’язкового отримання безвізового режиму. Тому що, крім того, що відбувається всередині країни, ми маємо враховувати те, що відбувається у Європі. А в Європі серйозний конфлікт щодо міграційних процесів», – зазначила Сотник.

У понеділок на прес-конференції після зустрічі з Верховним представником ЄС з закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні президент України Петро Порошенко заявив, що Верховна Рада до 13 листопада ухвалить законопроекти, які необхідні для запровадження безвізового режиму з ЄС. Порошенко висловив сподівання, що завтра або до кінця поточного тижня парламент проголосує ті закони, які залишилися.

5 листопада спікер парламенту Володимир Гройсман закрив засідання після того, як у парламенті не було достатньої кількості депутатів для ухвалення законопроектів, які стосуються виконання Плану дій щодо візової лібералізації. Гройсман заявив, що ці законопроекти розглядатимуться у вівторок, 10 листопада.

XS
SM
MD
LG