Доступність посилання

ТОП новини

На Лукаш вдягли електронний браслет і відпустили – адвокат


Олена Лукаш
Олена Лукаш

Захист колишнього міністра юстиції України Олени Лукаш заявляє про її звільнення з СІЗО.

«Вона вже звільнена. Всі необхідні процедури дотримані», – повідомив у понеділок увечері адвокат Лукаш Юрій Іващенко.

За його словами, будівлю Генпрокуратури Олена Лукаш покинула близько 19 години. Закордонний і внутрішньодержавний паспорта Лукаш здала слідчому.

Також, за словами Юрія Іващенка, на Лукаш вдягли електронний браслет.

У понеділок прокурор ГПУ Владислав Куценко заявив, що Олена Лукаш проходила інструктаж щодо носіння електронного браслета. За його словами, вона не зможе залишати місто, в якому вона перебуває, задля контролю її місцеперебування на неї одягнуть електронний браслет.

6 листопада екс-міністрові юстиції Олені Лукаш суд обрав запобіжним заходом арешт із правом застави на суму у понад 5 мільйонів гривень, яка невдовзі була внесена за сприяння депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

Як заявив 7 листопада адвокат Лукаш Андрій Смирнов, попри внесену заставу, його підзахисна досі перебуває у СІЗО СБУ і доступу до неї немає.

Олені Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки. У справі щодо злочинів проти Майдану вона має статус свідка.

XS
SM
MD
LG