Доступність посилання

ТОП новини

Рада розпочала розгляд «безвізового» пакету


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Народні депутати України ухвалили за основу перший законопроект «безвізового» пакету з шести, які є у порядку денному на 10 листопада, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Законопроект №3154 щодо негайного розгляду судами позовів про примусове видворення або затримання іноземців й осіб без громадянства набрав у сесійній залі 310 голосів у першому читанні.

«Одразу після затримання людини для ідентифікації її мають привезти в суд і суд одразу має ухвалити рішення. Це рішення має бути негайно виконане», – розповів про новели голова комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич.

Законопроект працюватиме у тісній узгодженості зі міжнародними договорами про реадмісію, додав Князевич.

На даний час термін для затримання складає три дні до моменту отримання постанови суду. Хоча, згідно повідомленнями правозахисних організацій, на практиці затримані особи перебувають у місцях ізоляції місяцями.

Крім цього, сьогодні депутати повинні розглянути у другому читанні законопроекти щодо створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку і управління активами, одержаними корупційним шляхом, а також щодо арешту та спецконфіскації такого майна.

XS
SM
MD
LG